De Castricumse Oratorium Vereniging werd op 26 november 1968 opgericht. Wij hebben recent dan ook uitgebreid ons 50-jarig jubileum gevierd. De Vereniging groeide in de loop van de jaren uit tot ongeveer 115 leden.

Het woord Oratorium betekent niet dat we uitsluitend oratoria uitvoeren. Het veelzijdige repertoire van het koor beweegt zich tussen de barok – Bach, Händel – en de muziek van o.a. Elgar en Orff. Meer daarover vindt u onder concertgeschiedenis.

De C in COV houdt verband met de vestigingsplaats van ons koor: Castricum. Dat wil niet zeggen dat onze leden allemaal uit Castricum komen. Integendeel, een flink deel komt uit naburige plaatsen.

Doorgaans geven we eenmaal per jaar een uitvoering van een concert in de Pancratiuskerk te Castricum en eens in de vier jaar in het Concertgebouw te Amsterdam (in samenwerking met de oratoriumkoren van Bergen en Schagen).

Nieuwe leden zijn altijd welkom!

De vaste repetitie-avond is op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur en vindt plaats in de Dorpskerk te Castricum.

Zie ook enkele fragmenten van generale repetities op de YouTube filmpjes hieronder.

Voor komende concerten zie de concertagenda. Vervolgens zullen wij eind 2021 het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach uitvoeren, eind 2022 het Requiem van Verdi en eind 2023 het Requiem van Mozart.