Log in als lid en het menu 'Ledeninfo' wordt toegevoegd aan de menubalk.

Nieuws

 

Volgend concert:

3 april 2020

Trois nocturnes, Claude Debussy
Delen uit Parsifal, Richard Wagner

St. Pancratiuskerk 
Dorpsstraat 115
1901EK Castricum

De Castricumse Oratorium Vereniging werd op 26 november 1968 opgericht. De Vereniging groeide in de loop van de jaren uit tot ongeveer 115 leden.

Het woord Oratorium betekent niet dat we uitsluitend oratoria uitvoeren. Het veelzijdige repertoire van het koor beweegt zich tussen de barok – Bach, Händel - en de muziek van o.a. Elgar en Orff. Meer daarover vindt u onder concertgeschiedenis.

 

De C in COV houdt verband met de vestigingsplaats van ons koor: Castricum. Dat wil niet zeggen dat onze leden allemaal uit Castricum komen. Integendeel, een flink deel komt uit naburige plaatsen.


Doorgaans geven we eenmaal per jaar een uitvoering van een concert in de Pancratiuskerk te Castricum en eens in de vier jaar in het Concertgebouw te Amsterdam (in samenwerking met de oratoriumkoren van Bergen en Schagen).

De vaste repetitie-avond is op de donderdag van 20.00 tot 22.00 uur en vindt plaats in de Dorpskerk te Castricum.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van de inhoud van deze website kunt u richten aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..